
Şipşak Pancar Salatası (Vitamin Deposu) Tanımı İçin Materyaller
- 2 orta uzunluk pancar
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucuyla acı pul biber
- Arzu’ya nazaran 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Şipşak Pancar Salatası (Vitamin Deposu) Tanımı Yapılışı
- Pancarlarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını soyuyoruz .
- Elma dilimi ya da bir parmaktan biraz daha ince daire biçiminde kesiyoruz .
- Ben mikrodalga ya güçlü bir kabın içerisine koydum.
- Yarım çay bardağı su, tuzunu ve bir yemek kaşığı yağını, bir diş sarımsağı ek ederek 10 dakika pişirdim. Yoksa olağan ocakta tencerede çatal batacak yumuşaklıkta pişirebilirsiniz.
- Öteki tarafta kalan yağımızı sarımsaklarımızı da ince daire doğruyoruz.
- Limon suyumuzla sirkemizi karıştırıyoruz .
- Pişen pancarlarımızın üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun
Limon, tuz ve acı ayarını zevkinize nazaran yapabilirsiniz.