Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tane yaş maya
- Un (göz kararı hamur kulak göğsü kıvamında olacak)
Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel sıvı yağ ve süt ılıtılacak.
- Yaş maya, şeker ile ıslatılacak.
- Hamur yoğurma kabına tüm materyaller ekleyip ununu ek edip güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurumuz 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte bezeler yapıp ortasını parmağımızla deliyoruz ve simiti çekerek büyütüyoruz ve susama batırıyoruz.
- 15 dakika tepsi mayası için bekletiyoruz.
- Simitlerimizi evvelce ısıtılmış fanlı fırında 200 derecede pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.