Simit Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
- Pekmez
- Kavrulmuş susam
Simit Tanımı Yapılışı
- Uygun bir kaba su ,şeker ve mayayı koyun karıştıralım.
- 5 dakika bekletin maya aktifleşin akabinde süt ,yağ ,un ve tuzu ekleyin kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edelim.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra hamuru karıştırın bezelere ayırın istediğin biçimi verelim.
- Farklı bir kapta 1 bardak su ve 2 yemek kaşığı pekmezi açalım.
- Yaptığınız simitleri evvel pekmezli suya sonra susama batıralım.
- Evvelden ısıttığınız 200 derece fırına atın denetimli halde pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.