Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Simit (Oruk) Kebabı

Simit (Oruk) Kebabı
0
90

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
simit-oruk-kebabi-1.jpg

Simit (Oruk) Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur (Simit)
  • 1250 gram yağsız et
  • 350 gram iç yağı
  • 2 tane kapya biber
  • 2 tane orta uzunluk soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı kuru nane
  • 3 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Simit (Oruk) Kebabı Tanımı Yapılışı

  1. Bir kabın içine köftelik bulguru koyup 1.5 su bardağı su ile ıslatıyoruz.
  2. Biber, soğan, sarımsak, iç yağını iri doğrayıp bulgurun içine atıyoruz.
  3. Sonra nane hariç tüm baharatları koyup karıştırıyoruz .
  4. Et makinesinde 2 kez çekiyoruz.
  5. Eti de en son çekilmiş materyalin üstüne çekip koyuyoruz .
  6. Naneyi atıp sakız kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  7. Oval hal veriyoruz ve bastırıyoruz. Fırın yahut mangalda pişiriyoruz.
 
858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt