Simit (Oruk) Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı köftelik bulgur (Simit)
- 1250 gram yağsız et
- 350 gram iç yağı
- 2 tane kapya biber
- 2 tane orta uzunluk soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı kuru nane
- 3 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tuz
Simit (Oruk) Kebabı Tanımı Yapılışı
- Bir kabın içine köftelik bulguru koyup 1.5 su bardağı su ile ıslatıyoruz.
- Biber, soğan, sarımsak, iç yağını iri doğrayıp bulgurun içine atıyoruz.
- Sonra nane hariç tüm baharatları koyup karıştırıyoruz .
- Et makinesinde 2 kez çekiyoruz.
- Eti de en son çekilmiş materyalin üstüne çekip koyuyoruz .
- Naneyi atıp sakız kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Oval hal veriyoruz ve bastırıyoruz. Fırın yahut mangalda pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.