
Simit Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg çok yağlı kıyma
- 2 yemek kaşığı simit (köftelik bulgur)
- 4 sivri biber
- 1 kapya biber
- Nane, karabiber, pul biber, tuz
- 1 soğan ve 1 domates
Simit Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Simit kaynar suyla üzeri geçene kadar ıslanır suyu çekene kadar beklenir.
- Kapya biber ve 2 sivri biber tohumlarından temizlenerek rondoda çekilir.
- Kıymaya baharat, biberler ve ıslanmış simit eklenerek yoğurulur.
- Yarım saat dolapta bekletilir.
- Avuç içimizi dolduracak kadar köfteler alınıp ahşap şişlere kebap formunda geçirilir ve biçim verilir.
- Borcama pişirme kağıdı serilip üzerine kebaplar dizilir.
- Soğan, 2 sivri biber ve domatesle süslenir.
- Fırının en yüksek ısısında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Benim fırınımda 30 dakika kâfi geldi.
- Kalan kebapları şişleri çıkararak tepsilere dizip dondurdum konuk için acil hazır bir ana yemek olabilir.