Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sevgiyi vermek

Sevgiyi vermek
0
49

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Sevgiyi saptamak Beş harfli ufak bir kelime lakin anlamı öyle büyük oysa Kapsamı alanına girense bir pek az Oysa her insanın hayat felsefesi olmalı sevgi Sevgiyi devretmek ne güzel Şayet karşılığında size yatlar, katlar verilmiyor fakat en büyük hediye sevgi veriliyor Sevgiye karşılık sevgi Ne dek verirsek böylece alırız, çünkü sevgi vermekle büyür Hiç bir vakit söylemekten sıkılmadığım ve hiç bir zaman sıkılmayacağım bir terim Etrafımda oysa insanlara bakıyorum da hepsinin yüzü asık ve mutsuz Bu yüzden aralıksız hayatı suçluyorlar Kimi fazla varlıklı ama yine de mutlu değil Kimi fazla fakir ama içtiği bir bardak çaydan bile keyif alıp mutlu oluyor Çünkü şükrediyor, çünkü seviyor Herkes agnostik bir arayış içinde oysaki mucize değil, hoşlanmak ve sevilmek Hemen şöyle bir düşünelim: Yaşadığımız süre dahilinde ne yapmalıyız Bence, sevgiyi doya doya vermeliyiz Bunun karşılığında ne dek mutlu olacağımızı göreceğiz Çünkü reel evimiz üç karışlık çukur Bizimle gelecek olan ise yakasız bir gömlek ve amellerimiz Ne paramız, ne mallarımız, ne de sevdiklerimiz Cümbür Cemaat yaptıkları ile tek başına kalacak Bahsettiğim sevgiyi sakın yanlış anlamayın Karşılık beklemeden sunulan sevgiden bahsediyorum Menfaatsiz sevgiden Yalansız ve riyasız sevgiden LEO BUSCAGLİA'nın kitabında da bahsettiği gibi hayat felsefemiz hoşuna gitmek olsun Yalnızca insanları yok, doğayı, tabiatı, hayvanları vs Yani tüm evreni sevmek Eğer birey etrafındakileri severse aslında kendini sevmiş olur Eğer fakat, birey karşısındakilere hürmet duyarsa sahiden kendine saygı duymuş olur Nasıl ki aynaya yansıyan suret bizimse, ne ekersek karşılığında da onun hasadını almış oluruz Bir çocuğu mutlu etmek kuvvet olmasa gerek Bir yoksulu memnun etmek kuvvet olmasa gerek Bir yaşlıyı memnun etmek baskı olmasa lüzum Tok, açın halinden anlamalı Zengin, fakirin halinden anlamalı Ebeveyni olan ise yetimin ve öksüzün halinden anlamalı Bunu da kendimizi onların yerine koyup anlamalıyızÇünkü birdenbire çark aksine dönebilir! Bu yüzden sevelim ve sevilelim Gün gelip de '' keşke'' diyebileceğimiz bir cümle olmasın aklımızda Dünü, yarını düşünmeden bugünü var olan anı yaşayalım O vakit hayat daha mutlu olacak Ve sevgiyi vermenin huzuru dolacak içimize Son olarak sizleri LERONE CARY'in hoş dizeleriyle baş başa bırakıyorum ''Yeteri kadar sevmemiştim Kesintisiz meşguldüm, hayat yanı başımdan bir yelkenli yarışı gibi gürültüsüz ve süratli geçip sırası gelmişken, ben hayata hazırlanmakla meşguldüm'' Sevgiyle kalın Güzelce kalın  

858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt