Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şer'i hükümleri bildirmeye geldim

Şer'i hükümleri bildirmeye geldim
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
ŞER’İ HÜKÜMLERİ BİLDİRMEYE GELDİM

Yavuz, hazinedeki ihmallerinden dolayı vaki olan sirkat (hırsızlık) sebebiyle yaklaşık kırk kişinin öldürülmelerini emretmişti

Durumu öğrenen Şeyhülislam Zenbilli Ali Efendi, karar icra edilmeden buna mani olabilmek için alelacele ve destursuz olarak Yavuz’un yanına vardı Hadisenin aslını bir de Sultan’dan talep etti
Yavuz:
“Efendi Hazretleri! Duyduklarınız doğrudur Ancak sizin devlet işlerine karışmaya hakkınız yoktur şeklinde sert bir cevap verdi
Bunun üzerine Şeyhülislan Zenbilli Ali Efendi, aynı sertlikle şu mukabelede bulundu:
“Sultanım! Ben size şeri hükümleri bildirmeye geldim Zira bizim vafizemiz sizin ahiretini korumaktır
Yavuz Selim Han:
“Umumi ahvalin düzelmesi için bir fırkanın öldürülmesine cevaz yok mudur? diye sordu
Zenbilli Ali Efendi:
“Bunların öldürülmesi ile alemin düzelmesi arasında bir alaka yoktur Suçlarına göre ceza gerekir dedi
Koca orduları dize getiren padişah, başını önüne eğdi ve kararını geri aldı Bundan son derece memnun olan Zenbilli, tam huzurdan ayrılıyordu ki tekrar geri döndü Kendisine merakla bakan Yavuz’a:
“Sultanım! Birinci talebim, şeriatın tebliği idi İkinci bir talebim daha var ki, bu da sadece bir ricadır dedi
Ardından ekledi:
“Sultanım! Bu mücrimlerin suçları kendilerine aittir Ancak onlar, hapisteyken masum ailelerine kim bakacak? Dolayısıyla sizden ricam, verilecek ceza bitene kadar bu mücrimlerin ailelelerine nafaka bağlamanızdır
Bu ikinci talebi de yerine getiren Yavuz, hiç şüphesiz ki farkında olduğu ilahi mes’uliyetin icabını ifa ediyordu

858,500Konular
982,367Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt