teknolojiuzmani
FD Üye
Şerbetli Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım margarin
- 1 çay bardağı sıvı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Şerbetli Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.
- Hamur için; yoğurma kabına yumurtayı alıp çırpalım. Sonra şeker, margarin, sıvı yağı ekleyerek elenmiş kakao çırpalım.
- Kabartma ve vanilyayı ekleyelim denetimli bir biçimde unumuzu ekleyelim ve hamurumu yoğuralım.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 25 dk pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız kurabiyeleri soğuk serbetimiz 3 saniye beklettikten sonra servis tabağına alalım. Kurabiyelerimizi dilediğimiz üzere süsleyelim ben hindistan cevizi kullandım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.