Şekersiz Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta ( 1 veya 2 tanesinin sarısı üzeri için ayrılır)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane kuru veya taze maya
- 1 kg un
- Tuz
- Yumurta sarısı
- Susam
- 1 kalıp peynir
Şekersiz Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık veya soğuk süte mayayı ve kabartma tozunu katıp, güzelce karıştırıyoruz (Ben ılık tercih ediyorum)
- Daha sonra sıvı yağını da katıp, yine karıştırıyorsunuz ister elinizle isterseniz bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
- Hamurunuzu 5 dk dinlendirdikten sonra. Yumurta ve tuzu son olarak da unu katıp, yoğurmaya başlıyorsunuz.
- Çok sert bir hamur olduğu için ara ara yağlayarak yoğurmaya devam edinki istediğimiz kıvama gelsin.
- Hamurunuzu yoğurduktan sonra yarım saat dinlendirip bezelere ayırma işlemine geçebilirsiniz.
- Bezelere ayırdıktan sonra yuvarlak halka şeklinde açıyorsunuz.
- Üçgen olması için hamuru önce 4’e kesiyorsunuz daha sonra poğaçalarınızı olmasını istediğiniz boyuta göre 8’e veya 12’e kesiyorsunuz.
- Dilerseniz içleyerek dilersenizde boş olarak sarıp, içine yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye diziyorsunuz (Ben fotoğrafta peynir harcı kullandım)
- Yumurta sarısını üzerine sürüp susamla süslüyorsunuz veya susamlamıyorsunuz keyfinize göre.
- Son olarak önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında üstü kızarıncaya dek pişiriyorsunuz ve poğaçalarınız hazır.
Şekersiz Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı