Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için malzemeler;
- 12 gram tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 1.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
- Fındık
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım. 3 su bardağı suya 2. 5 su bardağı şekeri ilave edip kaynayana kadar karıştıralım ardından 3-4 damla limon sıkalım. Ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Şekerpare hamuru için derin bir kaba 125 gram tereyağını koyalım üzerine 1 adet yumurta kıralım.
- Ardından yarım su bardağı pudra şekeri, 3 yemek kaşığı irmik ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim karıştıralım.
- Son olarak kabartma tozunu ekleyelim ve azar azar ele yapışmayacak hale gelene kadar unla yoğurmaya devam edelim.
- Hazırladığımız şekerpare hamurunu ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp, hafifçe yağladığımız fırın tepsisine aralıklı şekilde dizelim.
- Ortasına 1 adet fındık batıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım. Üstü pembeleşene dek pişirelim.
- Şekerpare piştikten sonra soğumaya bırakılan şerbeti üzerine dökelim. (tatlı sıcak şerbet soğuk olacak).
- Şerbeti çekene kadar bekleyelim. Afiyet olsun.
Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.