Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Hoş geldin! amatore tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Şehriyeli Pirinç Pilavı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
sehriyeli-pirinc-pilavi.jpg

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı arpa şehriye
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı tavuk yada etsuyu
  • Tuz
  • 2-3 damla limon suyu

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel tereyağımızı eritiyor ve şehriyeleri ekliyoruz.
  2. Şehriyelerin rengi dönünce 1 saat sıcak ve tuzlu suda beklettiğimiz pirinçleri süzüp şehriyeye ekliyoruz.
  3. 5 dakika kavurup tavuk yada etsuyumuzu ekliyoruz.
  4. Kaynamaya başlayınca damak zevkinize nazaran tuzunu ayarlayıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve limon suyunu ekleyip dinlendiriyoruz(limon suyu pilavın rengini parlak yapar) Şimdiden afiyet olsun.
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,753Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt