bilgisayarci
FD Üye

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çorba kaşığı arpa şehriye
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 su bardağı tavuk yada etsuyu
- Tuz
- 2-3 damla limon suyu
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel tereyağımızı eritiyor ve şehriyeleri ekliyoruz.
- Şehriyelerin rengi dönünce 1 saat sıcak ve tuzlu suda beklettiğimiz pirinçleri süzüp şehriyeye ekliyoruz.
- 5 dakika kavurup tavuk yada etsuyumuzu ekliyoruz.
- Kaynamaya başlayınca damak zevkinize nazaran tuzunu ayarlayıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve limon suyunu ekleyip dinlendiriyoruz(limon suyu pilavın rengini parlak yapar) Şimdiden afiyet olsun.