
Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı acılı biber salçası
- Sıvı yağ
- 1 sarımsak
- 2 su bardağı domates rendesi
- 1 su bardağı et suyu
- Yarım çay bardağı şehriye
- Maydanoz
- 1 defne yaprağı
- Tuz karabiber
Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
- Sıvı yağda salçaları kavurun.
- Rendelediğiniz sarımsağı da ekleyip pişirmeye devam edin.
- Domates rendesini ekleyip içine de et suyunu koyup 5 dakika daha pişirin.
- İçinde hiç pütür kalmaması için blendırdan geçirin.
- 1 litre sıcak su ekleyip şehriyeleri koyup karıştırın.
- Piştikten sonra defne yaprağı maydanoz tuz karabiber ekleyip altını kapatın. Afiyet olsun
.