Şehriye Künefe Ekonomik Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı şehriye
- 3 su bardağı su
- Çok az tuz
- Yarım çorba kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar taze kaşar
- Yarım çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Şehriye Künefe Ekonomik Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti kaynatalım kısık ateşte 5 dk kadar limon suyu sıkıp, altını kapatalım, soğumaya bırakalım.
- Kaynar suyun içine çok az tuz ek edelim, şehriyeleri içine dökelim 3 dk sonra tel süzgeçten süzelim. Üzerine soğuk su dökelim suyu süzülünce bir kaba alalım yarım kaşık tereyağı ek edelim, karıştıralım.
- Tavamıza az yağ koyup, eritelim, şehriyenin yarısın tavaya serelim üzerine dilim kaşarla kapatalım geri kalan şehriyeyi üzerine serelim.
- Kaşıkla hafif bastıralım büyük ocağa kısık ateşte koyalım orta ara sallayalım 5 dk sonra zıt çevirelim fotoğrafta gördüğünüz üzere tavadan tabağa kaydırın ve üzerine tavayı kapattım bu türlü çevirin ne kırılır ne sorun yaşarsınız.
- 5 dk sonra başka yüzünüde çevirin 5 dk kadar sonra yine çevirelim az daha pişirelim, tabağa alalım. Birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökelim sıcak servis edelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.