Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehriye Künefe Ekonomik Tatlı

Şehriye Künefe Ekonomik Tatlı
0
82

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Şehriye Künefe Ekonomik Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı şehriye
Haşlamak için;
  • 3 su bardağı su
  • Çok az tuz
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı
Arası için;
  • Yeteri kadar taze kaşar
Kızartmak için;
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı
Şerbet için;
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Şehriye Künefe Ekonomik Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti kaynatalım kısık ateşte 5 dk kadar limon suyu sıkıp, altını kapatalım, soğumaya bırakalım.
  2. Kaynar suyun içine çok az tuz ek edelim, şehriyeleri içine dökelim 3 dk sonra tel süzgeçten süzelim. Üzerine soğuk su dökelim suyu süzülünce bir kaba alalım yarım kaşık tereyağı ek edelim, karıştıralım.
  3. Tavamıza az yağ koyup, eritelim, şehriyenin yarısın tavaya serelim üzerine dilim kaşarla kapatalım geri kalan şehriyeyi üzerine serelim.
  4. Kaşıkla hafif bastıralım büyük ocağa kısık ateşte koyalım orta ara sallayalım 5 dk sonra zıt çevirelim fotoğrafta gördüğünüz üzere tavadan tabağa kaydırın ve üzerine tavayı kapattım bu türlü çevirin ne kırılır ne sorun yaşarsınız.
  5. 5 dk sonra başka yüzünüde çevirin 5 dk kadar sonra yine çevirelim az daha pişirelim, tabağa alalım. Birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökelim sıcak servis edelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Şehriye Künefe Ekonomik Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Muhallebili Kadayıf Künefe Tadında Tarifi İçin Malzemeler 350 gram taze kadayıf3 dolu çorba kaşığı tereyağ Şerbeti için 3 su bardağı su3 su bardağı şeker1 tatlı kaşığı limon suyu Muhallebi için 6 çay bardağı süt1.5 çay bardağı irmik1 kutu krema 200 mlBüyük çay bardağı Muhallebili Kadayıf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Künefe Tanımı İçin Malzemeler 300 gram tel kadayıf100 gram tereyağ200 gram tuzsuz peynir Tepsiye sürmek için; 2 yemek kaşığı pekmez2 tatlı kaşığı tereyağ Şerbeti için; 2 su bardağı su1.5 su bardağı şekerLimon suyu Künefe Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Hatay Künefe Tanımı İçin Gereçler 750 gram kadayıf400 gram künefe peyniri1 paket sana yağı Şerbeti için; 4 su bardağı şeker6 su bardağı suBir kaç damla limon suyu Hatay Künefe Tanımı Yapılışı Öncelikle sana yağımızı eritiyoruz daha sonra tepsimize kadayıfımızı koyup erittiğimiz sana yağını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Künefe Tarifi İçin Malzemeler 100 gram çiğ kadayıf1 yemek kaşığı tereyağ çok az sıvı yağ (tereyağ yanmasın diye)100 gr künefelik tuzsuz peynir Şerbeti için 1 çay bardağı su1 çay bardağı şeker Tepsiyi yağlamak için 1 tatlı kaşığı tereyağ1yemek kaşığı pekmez Künefe Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Şehriye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı zirveli şehriye1 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı sıvı yağ Şerbet için; 1.5 su bardağı su1 su bardağın dan 2 parmak eksik şeker Şehriye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk evvel şerbeti hazırlayalım ,kaynar suyun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt