Şehriye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı zirveli şehriye
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı su
- 1 su bardağın dan 2 parmak eksik şeker
Şehriye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbeti hazırlayalım ,kaynar suyun içine şekeri ilave edelim karıştıralım şeker erisin.
- Yağımızı şehriyeyi teflon tavada kısık ateşte kavuralım .
- İstediğimiz rengi alınca şerbeti ek edelim karıştıralım.
- Kaynayınca altını kısalım üzerini örtelim.
- 5 dk sonra kapağını açalım karıştıralım.
- Suyunu çekince altını kapatalım.
- Tabağa alalım, ister sıcak ister soğuk afiyetle yiyelim. Biz sıcak sevdik ve hakikaten çok hoş bir tatlı oldu.