Şehit Yurdu; Çanakkale! arial, helvetica, sansserifYıl 1915, Yer ÇanakkaleKocadere Bayırı arial, helvetica, sansserifO zamandan bu zamana hangi ozelliklerini kaybetti ve ısrarla arial, helvetica, sansserifkaybettirilmeye devam ediyor da nasıl bu hale geldi bu halk müziği göz önünde bulundurmak gerek +0 arial, helvetica, sansserifKocadere köyünde büyük bi sargı yeri kuruluyor arial, helvetica, sansserifKimi Urfalı , arial, helvetica, sansserifkimi Bosnalı , arial, helvetica, sansserifKimi Adıyamanlı , arial, helvetica, sansserifKimi Gürünlü, arial, helvetica, sansserifKimi Halepli arial, helvetica, sansserifçok sayıda zarar görmüş getiriliyor arial, helvetica, sansserifBunlardan biri Lapsekinin Beybaş Köyündendir ve yarası epeyce ağırdır arial, helvetica, sansserifBaskı nefes alıp vermektedir arial, helvetica, sansserifAlçalıp yükselen göğsünü birazcık daha tutabilmek için komutanının arial, helvetica, sansserifelbisesine yapışır arial, helvetica, sansserifNefes alıp vermesi epeyce zorlaşır fakat tane tane kelimeler dökülür arial, helvetica, sansserifdudaklarından arial, helvetica, sansserifÖlme ihtimalim çok artı Ben bir pusula yazdım Arkadaşıma arial, helvetica, sansserifulaştırın arial, helvetica, sansserifHer Yerde derin nefes alıp, tekrar tekrar yutkunur: arial, helvetica, sansserifBenBen köylüm Lapseki'li İbrahim Onbaşından 1 Mecit borç aldıydım arial, helvetica, sansserifKendisini göremedim arial, helvetica, sansserifOla Ki ölürüm arial, helvetica, sansserifÖlürsem söyleyin hakkını helal etsin arial, helvetica, sansserifSen merak etme evladımder Komutanı,kanıyla kırmızıya boyanmış alnını arial, helvetica, sansserifeliyle okşar arial, helvetica, sansserifVe az sonradan komutanının kollarında şehit olur ve son sözüde arial, helvetica, sansserifsöyleyin hakkını helal etsinolur arial, helvetica, sansserifAradan fazla zaman geçmez Oraya arial, helvetica, sansserifsürekli yaralılar getiriliyor arial, helvetica, sansserifBunlardan çoğu daha bandaj yerine ulaştırılmadan şehit düşüyor arial, helvetica, sansserifŞehitlerin üzerinden çıkan eşyalar, arial, helvetica, sansserifkünyeler komutana ulaştırılıyor arial, helvetica, sansserifİşte yine bir künye ve yine bir pusula arial, helvetica, sansserifKomutan göz yaşlarını silmeye daha fırsat bulamamıştır arial, helvetica, sansserifPusulayı açar, hıçkırarak okur ve olduğu yere yığılır kalır arial, helvetica, sansserifEllerini yüzüne kapatır, ne titremesine nede göz yaşlarına engel arial, helvetica, sansserifolamaz arial, helvetica, sansserifPUSULADAKİ ANEKDOT: arial, helvetica, sansserifBen Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 mecit borç verdiydim Kendisi arial, helvetica, sansserifbeni göremedi arial, helvetica, sansserifBiraz sonra taarruza kalkacağız arial, helvetica, sansserifŞayet ben dönemem arial, helvetica, sansserifArkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim