Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 2 adet küçük uzunluk soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 2 adet patlıcan
- 1 adet büyük uzunluk kabak 4 adet domates
- 2 adet orta uzunluk patates
- 4 adet yeşil biber
- Kimyon ,karabiber ve tuz
Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma soğan sarımsak ve baharatları ekleyerek yeterlice yoğurun bir köşede bekletin.
- Daha sonra dilimlenmiş zerzevatları hafif yağda kızartın.
- Daha sonra sırasıyla köfte zerzevat domates derken süreç bu türlü devam edilir.
- En son ortalara doğranan sivri biber katılır.
- Üzerine ise bir yemek kaşığı salça ve su karıştırılır dökülür.
- 190 derece fırında üzeri yanmaz kağıt kapatılır pişirmeye başlıyoruz. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet şeker olsun ???? iyi ramazanlar diliyorum sofralar bereketli olsun inşallah ????????????????????????????????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.