bilgisayarci
FD Üye

Sebze Guatemala Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 1 orta boy brokoli
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- Tuz
- Kara biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kalığı un
- 4 su bardağı süt
- Rendelenmiş kaşar
Sebze Guatemala Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Brokoli harnı bahar güzel temizleyip ayrı ayrı haşlayalım. Çok fazla haşlamamak üzere geniş bir tavaya yağları koyup, yarım ay şeklinde doğranmış patatesleri çok öldürmeden kavuralım.
- Ardından havuçları kavuralım daha sonra diğer malzemeleri ekleyip yine çok öldürmeden iki çevirelim ve yağlanmış olan tepsiye hepsini karıştırıp yayalım.
- Beşamel sos için; gerekli malzemeleri tencereye alalım koyu krema kıvamına gelene kadar pişirelim ve tepsideki malzemeye dökelim hertarafına yayalım.
- Rendelenmiş kaşarıda üzerine döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.