iltasyazilim
FD Üye
Sbarro Dilim Stromboli ( Salamlı Ve Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 su bardağı un
*43 Çay bardağı Sıvı yağ
*Yarım su bardağı ılık süt
*Yarım paket YAŞ maya veya 1 instant maya toz
*1 tatlı kaşığı tuz
Salamlı Stromboli Sosu için ;
*1 yemek kasığı domates salçası
*1 yemek kasığı Sıvı yağ
*2 yemek kasığı su
*2 cherry domates rendesi
*(Arzuya göre 1 çay kaşığı kekik)
Salamlı iç harç;
*8 dilim salam
*1 su bardağı kaşar rendesi
Peynirli harç için;
*12 su bardağı beyaz peynir
*14 su bardağı kaşar rendesi
*2 küçük boy çarliston biber (dilimlenmiş)
*67 yaprak maydanoz
Sbarro Dilim Stromboli ( Salamlı Ve Peynirli) Tarifi Yapılışı Un Hariç tüm hamur malzemeleri kapta karıştırılır Azar azar un ilave edilerek hamur kıvamına getirilir Ele yapışmayacak ancak yumuşak Olmalı Min 20 dak ile 40 dak Arasında bekletilir Zamanınız yok ise 10 dak bekleyip 40 saniye kadar mikrodalga buz çözücü ayarında hızlı mayalayabilirsiniz
Hamur mayalanmasından sonra sosu hazırlıyoruz Salça, domates rendesi, Sıvı yağ ve su iyice karıştırılır
Hamuru ıkıye bölüyoruz Hamurun ilkini uzunlamasına merdane ile acıyoruz Önce yumuşak tereyağından azıcık tüm hamura ince bir katman sürüyoruz Sonra salçası sosu sürüp üzerine 8 dilim salam ve kaşar rendesini ekliyoruz Sonra rulo şeklide sarıp dilimler halinde kesip yatay olarak tepsiye diziyoruz
Hamurun ikinci parçasını da Açıyor ve ince tabaka Tereyağ ile yağlıyoruz Önce beyaz peynir, kaşar, maydanoz ve biber dilimlerini seriyoruz Sonra rulo yapıp sarıp dilimler kesiyoruz
Vaktimiz var ise 1520 dakika daha mayalanmalı yok ise önceden ısıtılmış 190 derece Fırında 2530 dakıka arası pişirmeniz yeterli
Afiyet olsun
*3 su bardağı un
*43 Çay bardağı Sıvı yağ
*Yarım su bardağı ılık süt
*Yarım paket YAŞ maya veya 1 instant maya toz
*1 tatlı kaşığı tuz
Salamlı Stromboli Sosu için ;
*1 yemek kasığı domates salçası
*1 yemek kasığı Sıvı yağ
*2 yemek kasığı su
*2 cherry domates rendesi
*(Arzuya göre 1 çay kaşığı kekik)
Salamlı iç harç;
*8 dilim salam
*1 su bardağı kaşar rendesi
Peynirli harç için;
*12 su bardağı beyaz peynir
*14 su bardağı kaşar rendesi
*2 küçük boy çarliston biber (dilimlenmiş)
*67 yaprak maydanoz
Sbarro Dilim Stromboli ( Salamlı Ve Peynirli) Tarifi Yapılışı Un Hariç tüm hamur malzemeleri kapta karıştırılır Azar azar un ilave edilerek hamur kıvamına getirilir Ele yapışmayacak ancak yumuşak Olmalı Min 20 dak ile 40 dak Arasında bekletilir Zamanınız yok ise 10 dak bekleyip 40 saniye kadar mikrodalga buz çözücü ayarında hızlı mayalayabilirsiniz
Hamur mayalanmasından sonra sosu hazırlıyoruz Salça, domates rendesi, Sıvı yağ ve su iyice karıştırılır
Hamuru ıkıye bölüyoruz Hamurun ilkini uzunlamasına merdane ile acıyoruz Önce yumuşak tereyağından azıcık tüm hamura ince bir katman sürüyoruz Sonra salçası sosu sürüp üzerine 8 dilim salam ve kaşar rendesini ekliyoruz Sonra rulo şeklide sarıp dilimler halinde kesip yatay olarak tepsiye diziyoruz
Hamurun ikinci parçasını da Açıyor ve ince tabaka Tereyağ ile yağlıyoruz Önce beyaz peynir, kaşar, maydanoz ve biber dilimlerini seriyoruz Sonra rulo yapıp sarıp dilimler kesiyoruz
Vaktimiz var ise 1520 dakika daha mayalanmalı yok ise önceden ısıtılmış 190 derece Fırında 2530 dakıka arası pişirmeniz yeterli
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.