Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saya Çöreği

Saya Çöreği
0
119

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Saya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
Aralarına sürmek için;
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
  • 1 adet yumurta sarısı

Saya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına süt, yoğurt, tuz, kabartma tozunu ekleyin çırpın.
  2. Sonra unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Ve 15 dakika dinlensin hamur.
  4. 8 bezeye bölün.
  5. Bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın ve yağ sürün 4 bezeyi tıpkı biçimde açın yağlayın, üst üste koyun.
  6. İki çörek çıkıyor. Tıpkı süreci öbür 4 bezeyede uygulayın.
  7. Yağlanmış dört kat hamuru kenarlarından çekerek büyütün.
  8. Üzerine yağlayın rulo yapın, uzatarak etrafına dolayın.
  9. Üzerini kapatıp yarım saat bekletin buzdolabında.
  10. Tekrar yuvarlak formda açın merdane ile ve yumurta sarısı sürelim.
  11. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Saya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt