
Saya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşı tuz
- 7 su bardağı undan 1 yemek kaşığı eksik un (kontrollü kullanın yumuşak olacak hamur)
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
Saya Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamuru yoğuralım, 20-25 dk.
- Hamurun kendini salması için dinlenmeye bırakalım.
- O arada hamurun ara katlarına sürmek için, tereyağ lı karışımı hazırlayalım!
- Sonra hamuru 8 bezeye ayıralım 4 tanesi bir çörek için 4 tanesi de diğer çörek için.
- Hamuru biraz açalım arasına tereyağ sürelim.
- Fırın kağıdının üzerine hamuru alalım.
- Diğer hamuru açıp yağlı hamurun üzerine alalım yine yağ sürelim. Böyle 4 kat oluşturalım!
- Sonra diğer dört bezeyi de aynı yapalım hamuru rulo şeklinde sarıp dolayalım.
- Üzerlerini örtüp 15 dk. Dinlendirelim!!
- Sonra merdaneyle biraz açalım.
- Üzerlerine yumurta sürüp 200-250 c. De pişirelim kızarınca çıkartıp servis edelim !!! afiyet olsun sizlere….