
Saya Çöreği (Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 4 -5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Sıvı yağ ,tereyağ
Saya Çöreği (Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yoğurdu, sütü, yoğurma kabına alalım biraz çırpalım .
- Üzerine tuzu, kabartma tozunu ekleyip aldığı kadar un ile yoğuralım.
- Ben 4, 5 bardak un ekledim .
- Hamuru 4 eşit parçaya bölelim .4 beze olacak .
- 15 -20 dk üzerini örtüp dinlendirelim.
- Biraz tereyağı ile sıvı yağını eritelim, soğutalım.
- Birinci bezemizi açalım ,arasına yağ sürelim.
- İkinciyi açıp arasına yağ sürelim.
- Üst üste 4 bezeyide arasına yağ sürerek açalım.
- Kenarlarından çekiştirerek büyütelim.
- 4 bezeyide açtıktan sonra ucundan başlayıp saralım.
- Yuvarlak halinde yarım saat dinlendirelim.
- Yağlı kağıt serip üzerinde elimizle bastırarak biraz açalım .
- Tepsiye alıp üzerine yumurta sürelim ,çatal ile şekil verip 200 derecede pişirelim.