Sizlere harika bir borek tarifi vermek istiyorum bayanlarMarifetli bayanların elleriyle yapılan lezzetine lezzet katılan sarıyer boreği tarifi aşağıdaki gibidir
imagessariyerboregitarifi5ad3c88013bfbjpeg
Sarıyer Boreği icin Gerekli Malzemeler:
500 gram un,250 gram yağ,2 adet yumurta, tuz,yarım kahve fincanı zeytinyağı,İstediğiniz bir borek ici malzemesi
Sarıyer Boreğinin Tarifi şoyledir:
İlk yapılması gereken şey unun elenmesi olacakDaha sonra boreğimizin yapılışına geciyoruz unu hamur tahtasında eleyin ortasına bir kaşık yağ, 1 yumurta,kenarlarına tuz serpip,ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınHamuru yarım limon buyukluğun de bezelere ayırın
Sonrasında yaş bez altında 10 dakika dinlendirinHer bezeyi 1015 cm Capında dairelere acıp,uzerine eritilmiş margarin surup,kavuşturmaca 3’e katlayınız Tekrar yağ surup,yine 3’e katlayarak, şekil verinYalnız Katlarken, her kata yağ surmeyi sakın unutmayın
Ancak en ust kısma yağ surmeyinHazırladığınız bezeleri, un serpilmiş bir tabağa dizip, ustlerine yaş bez ortup,buzdolabına koyup,dondurunuz 2530 dakika sonra alıp,zeytinyağı surulmuş tahtada,yağlanmış merdaneyle duzgun bir şekilde 24 mm İncelikte kara şeklinde acınActığınız bezelere icini koyun
Kavuşturmaca 3’e ici ortecek şekilde katlayınDokulmemesi icin,kenarlarını hafifce bastırınUzerlerine yumurta sarısı surup onceden ısıtılmış fırında,altı ustu pembe renkte pişirinPişince,sıcak sıcak servis yapınAfiyet Olsun
imagessariyerboregitarifi5ad3c88013bfbjpeg
Sarıyer Boreği icin Gerekli Malzemeler:
500 gram un,250 gram yağ,2 adet yumurta, tuz,yarım kahve fincanı zeytinyağı,İstediğiniz bir borek ici malzemesi
Sarıyer Boreğinin Tarifi şoyledir:
İlk yapılması gereken şey unun elenmesi olacakDaha sonra boreğimizin yapılışına geciyoruz unu hamur tahtasında eleyin ortasına bir kaşık yağ, 1 yumurta,kenarlarına tuz serpip,ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınHamuru yarım limon buyukluğun de bezelere ayırın
Sonrasında yaş bez altında 10 dakika dinlendirinHer bezeyi 1015 cm Capında dairelere acıp,uzerine eritilmiş margarin surup,kavuşturmaca 3’e katlayınız Tekrar yağ surup,yine 3’e katlayarak, şekil verinYalnız Katlarken, her kata yağ surmeyi sakın unutmayın
Ancak en ust kısma yağ surmeyinHazırladığınız bezeleri, un serpilmiş bir tabağa dizip, ustlerine yaş bez ortup,buzdolabına koyup,dondurunuz 2530 dakika sonra alıp,zeytinyağı surulmuş tahtada,yağlanmış merdaneyle duzgun bir şekilde 24 mm İncelikte kara şeklinde acınActığınız bezelere icini koyun
Kavuşturmaca 3’e ici ortecek şekilde katlayınDokulmemesi icin,kenarlarını hafifce bastırınUzerlerine yumurta sarısı surup onceden ısıtılmış fırında,altı ustu pembe renkte pişirinPişince,sıcak sıcak servis yapınAfiyet Olsun