Talaş boreği tarifi, Talaş boreği yapılışı, Talaş boreği malzemeleri ve yapımı hakkında bilgi
Talaş boreği nasıl yapılır
Talaş boreği malzemeleri:
3 adet yufka,
12 kg kıyma veya kuşbaşı et,
2 bardak sut,
1 kucuk sanayağı,
2 yumurta
Talaş boreği yapılışı:
1 Kıymayı ya da eti borek ici olarak hazırlayınz
2 Sutu, yumurtayı, erimiş yağı geniş bir kaba koyup hepsini iyice karıştırınız
3 Her yufkayı 8 eşit parcaya ayırınız
4 Her yufkaya bolca yukardaki karışımı surup geniş taraflarına kıymayı veya eti koyup ya sigara gibi veya dikdortgen şeklinde sarınız,
5 Uzerlerine yumurta sarısı surup onceden ısıtılmış fınnda altını ustunu pembe renkte pişiriniz
6 Uzerlerine arzu ederseniz domates sos veya etin pişirildiği suyu dokup servis yapabilirsinizAfiyet olsun
imagestalasboreginasilyapilirtarifi5ad40f0360596
Talaş boreği nasıl yapılır
Talaş boreği malzemeleri:
3 adet yufka,
12 kg kıyma veya kuşbaşı et,
2 bardak sut,
1 kucuk sanayağı,
2 yumurta
Talaş boreği yapılışı:
1 Kıymayı ya da eti borek ici olarak hazırlayınz
2 Sutu, yumurtayı, erimiş yağı geniş bir kaba koyup hepsini iyice karıştırınız
3 Her yufkayı 8 eşit parcaya ayırınız
4 Her yufkaya bolca yukardaki karışımı surup geniş taraflarına kıymayı veya eti koyup ya sigara gibi veya dikdortgen şeklinde sarınız,
5 Uzerlerine yumurta sarısı surup onceden ısıtılmış fınnda altını ustunu pembe renkte pişiriniz
6 Uzerlerine arzu ederseniz domates sos veya etin pişirildiği suyu dokup servis yapabilirsinizAfiyet olsun
imagestalasboreginasilyapilirtarifi5ad40f0360596