Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanaklı Börek

Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanaklı Börek
0
123

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yufka
Yufkalara sürmek için;
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
İç gereci için;
  • 400 gram kadar ıspanak
  • 1 çorba kasesiyle beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Servis ederken;
  • 1 kase süzme yoğurtla hazırlanmış sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yıkanan ıspanaklar, iri iri doğranır, üzerine yağda kavurduğumuz soğan, tuz, karabiber, pul biber, beyaz peynir ve çörek otu eklenir; karıştırılır.
  2. Yufkalara sürmek için eritilen tereyağı, zeytinyağıyla karıştırılır.
  3. Yufkalar, ortadan ikiye kesilir, 1 yemek kaşığı kadar yağdan her tarafına sürülür; üzerine 1/2 yemek kaşığı un süzgeçle serpilir, sonra uzun tarafına ıspanaklı karışımdan yayılır ve rulo yapılıp fırın tepsisine dizilir.
  4. Diğer yufkalara da tıpkı süreç uygulanır. Artan yağ, fırçayla üzerlerine sürülür.
  5. 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  6. Börekler küçük küçük kesilip servis tabağına alınınca üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de tereyağında kavurduğumuz pul biber gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yoğurtlu Ispanaklı Salata Tarifi İçin Malzemeler 1 demet ıspanak2adet rendelenmiş havuç1 adet kapya biber2 yemek kaşığı zeytinyağı5-6 yemek kaşığı yoğurt2 diş sarımsakTuzKarabiber Üzeri için: 1 su bardağı haşlanmış nohut3 yemek kaşığı zeytin yağıKırmızı toz biber veya pul biber Yoğurtlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Açma Börek Tadında Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo ıspanak1 büyük soğan4 adet hazır yufka İç sos 1 su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı unBeyaz peynir yada lor peyniriTuz, karabiber, acı pulbiber Üste sürmek için 1 adet yumurta sarısı1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Beyti Sarma Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka500 gram kıyma1 adet kelle soğan1 diş sarımsakMaydanozYarım çay bardağı galeta unuTuzKarabiber, pul biber Yufkalara sürmek için: Yarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı yoğurtServis ederken:Sarımsaklı yoğurtSalça sos Beyti Sarma Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Yoğurtlu Sarımsaklı Erişte Tanımı İçin Materyaller 1 kase erişte1 kase yoğurt2 diş sarımsak tuz Üzeri İçin 1 yemek kaşığı tereyağıNaneKekikKırmızı pul biber Yoğurtlu Sarımsaklı Erişte Tanımı Yapılışı Erişteyi kaynayan suda haşlamaya bırakırken yoğurdumuzu hazırlıyoruz 1 kase yoğurda az bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Yoğurtlu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler 2 orta boy patates1 orta boy havuç1 orta boy soğan2-3 yemek kaşığı sıvı yağ3-4 dal maydanozTuzKarabiberPul biberLimon suyu Üzerine; Sarımsaklı yoğurt (yoğurt çok sulu olmamalı.)1 yemek kaşığı tereyağıPul biber Yoğurtlu Patates Topları Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt