Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yufka
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 400 gram kadar ıspanak
- 1 çorba kasesiyle beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 orta uzunluk soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 1 kase süzme yoğurtla hazırlanmış sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkanan ıspanaklar, iri iri doğranır, üzerine yağda kavurduğumuz soğan, tuz, karabiber, pul biber, beyaz peynir ve çörek otu eklenir; karıştırılır.
- Yufkalara sürmek için eritilen tereyağı, zeytinyağıyla karıştırılır.
- Yufkalar, ortadan ikiye kesilir, 1 yemek kaşığı kadar yağdan her tarafına sürülür; üzerine 1/2 yemek kaşığı un süzgeçle serpilir, sonra uzun tarafına ıspanaklı karışımdan yayılır ve rulo yapılıp fırın tepsisine dizilir.
- Diğer yufkalara da tıpkı süreç uygulanır. Artan yağ, fırçayla üzerlerine sürülür.
- 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
- Börekler küçük küçük kesilip servis tabağına alınınca üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de tereyağında kavurduğumuz pul biber gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.