
Sarımsaklı Havuç Salatası (Çimça) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg iri sulu havuç
- 5-6 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 3-4 yemek kaşığı sirke (beyaz veya elma)
Sarımsaklı Havuç Salatası (Çimça) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Daha önce sizinle paylaşmıştım bu tarifi, tekrar yapınca paylaşayım dedim. Bu salatanın adı çimça-rusyada yaşayan kuzey koreliler’e aitdir. Ama Rusya’da da çok meşhur morkovça denilir.
- İri ve sulu havuçları seçmek çok daha iyi olacak. Havuçları soyalım ve resimde gösterdiğim aparatla jülyen doğrayalım. Bu soyacağı sosyete pazarlarında kolaylıkla bulabilirsiniz. Havuçlar çok ince şeklinde rendeleniyor bu soyacakla.
- Sarımsakları soyup, ezelim ve havuçlara ilave edelim. Kuru soğanı soyup inçe küp küp doğradıktan sonra sıvı yağda biraz ölünceye kadar kavuralım.
- Sıvı yağ ile birlikte sıcak bir şekilde havuçların üzerine aktaralım soğanı.
- Tuz, karabiber ve sirkeyi ilave ettikten sonra elimizle havuçları ezerek bir birine karıştıralım malzemeleri. Elimizle ezdiğimiz için salata hacmi azalıyor ve havuç suyunu bırakır.
- En az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır, ama ertesi gün daha güzel oluyor.
Sarımsaklı Havuç Salatası (Çimça) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı