Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarımsaklı Havuç Salatası (Çimça)

Sarımsaklı Havuç Salatası (Çimça)
0
41

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
cimca-sarimsakli-havuc-salatasi.jpg

Sarımsaklı Havuç Salatası (Çimça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg iri sulu havuç
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı sirke (beyaz veya elma)

Sarımsaklı Havuç Salatası (Çimça) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Daha önce sizinle paylaşmıştım bu tarifi, tekrar yapınca paylaşayım dedim. Bu salatanın adı çimça-rusyada yaşayan kuzey koreliler’e aitdir. Ama Rusya’da da çok meşhur morkovça denilir.
  1. İri ve sulu havuçları seçmek çok daha iyi olacak. Havuçları soyalım ve resimde gösterdiğim aparatla jülyen doğrayalım. Bu soyacağı sosyete pazarlarında kolaylıkla bulabilirsiniz. Havuçlar çok ince şeklinde rendeleniyor bu soyacakla.
  2. Sarımsakları soyup, ezelim ve havuçlara ilave edelim. Kuru soğanı soyup inçe küp küp doğradıktan sonra sıvı yağda biraz ölünceye kadar kavuralım.
  3. Sıvı yağ ile birlikte sıcak bir şekilde havuçların üzerine aktaralım soğanı.
  4. Tuz, karabiber ve sirkeyi ilave ettikten sonra elimizle havuçları ezerek bir birine karıştıralım malzemeleri. Elimizle ezdiğimiz için salata hacmi azalıyor ve havuç suyunu bırakır.
  5. En az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır, ama ertesi gün daha güzel oluyor.
Bu salatayı meze olarak düşünebilirsiniz.

Sarımsaklı Havuç Salatası (Çimça) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt