Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 diş sarımsak
- 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ (tereyağ da tercih edebilirsiniz )
- 2 tavuk butu yada göğsünü de kullanabilirsiniz
- 3 su bardağı pilavlık bulgur
- 3.5 su bardağı su (haşladığımız tavuk suyunu kullandım)
- Tuz
Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuk göğsünü haşlıyoruz. Onu başka bir kaba alarak küçük parçalara ayırıyoruz.
- 3 su bardağı bulgur, 3,5 bardağı tavuk suyu ile bulgur pilavı yapıyoruz.
- Pilav suyunu çektikten sonra üzerine parçalara ayırdığımız haşlanmış tavukları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Ayrı bir tavada 1. 5 çay bardağı sıvı yağını ısıtıyoruz ve yağ ısındıktan sonra ezdiğimiz sarımsakları ekliyoruz.
- Yanmayacak şekilde biraz beklettikten sonra ocaktan alıp pilavın üzerine döküyoruz.
- Kavrulmuş sarımsaklı yağı ekledikten sonra pilavı tekrar karıştırıp servis edebilirsiniz.
Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.