Sarımsak, ağız kokusuna sebep olması sebebiyle öyle seçim edilen bir gıda değildir Fakat yemeklerimizde kullandığımız sarımsağın ilk önce tansiyonu dengelemek, kolesterolü aranje etmek ve yürek sağlığını korumak gibi sağlığa çoğu yararı bulunuyor id Gad300250Kolesterolü düşürürYapılan araştırmalarda sarımsağın kolesterolü düşürdüğü ve yürek ve damar sağlığına iyi geldiği saptama edilmiştir bir de sarımsak vücuttaki stresi azaltır ve kanın pıhtılaşmasını önlerBağışıklık sistemini kuvvetlendirirSarımsağın bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunduğu için soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmamızı engeller ve bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasını sağlarAlzheimer'a iyi gelirVücudumuzda yer alan özgürlük radikaller, yaşlanma sürecini hızlandıran hücrelerdir Sarımsak ise bu hücrelere karşısında koyarak yaşlanma sürecimizi yavaşlatır ve bu vesile ile yaşla beraber ortaya çıkan Alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürür Böylelikle, yaşama süremizi de artırmış olurZehirlenmelere karşısında korurSarımsak, yüzyıllardır zehirlenmelere karşı mücadelede önemli bir panzehir olmuştur Sarımsak, zehirlenmeden nedeniyle yaralı organları tedavi etmede kullanılırKemikleri güçlendirirSarımsak, kemikleri güçlendirmesiyle birlikte menopozla beraber ortaya meydana çıkan kemik erimesini de önleyebilirİltihap ve bakterileri öldürürSarımsak, metabolizmayı bakteri ve virüslerden koruyarak enfeksiyondan kaynaklanan hastalıkların oluşmasını engellemeye muavin olur Sarımsağın ayrıca doğal bir antibiyotik özelliği de vardır Yorgunluğu gidererek şiddet verirSarımsağın, yorgunluğu giderme ve kas ve organları gevşetip rahatlatma özelliği bulunur Yapılan egzersizlerden daha sonra göğüste kalbin olduğu yere sarımsak yağı masaj yapılarak sürülürse, çalışma sonrası kalbin daha eksik yorulmasını sağlar PembeNar Özel