iltasyazilim
FD Üye
Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin
*2 su bardağı un
*1 litre süt
*1, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı Hindistan cevizi (içine )
*2 su bardağı Hindistan cevizi ( lokumu süslemek için )
Saray Lokumu Tarifi Yapılışı 1 paket margarin tencerede eritilir Üzerine un eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur (sürekli karıştırın )
Ayrı bir kapta şeker ile sütü iyice karıştırın Ocaktaki unlu karışıma şekerli sütü yavaş yavaş dökün ve çırpma teli ile sürekli karıştırmaya devam edin (topaklanmamasına dikkat edin ) Kıvamı koyulaşıp kaynayınca 1 su bardağı Hindistan cevizini ekleyin Bir*kaç dakika karıştırmaya devam edip ocağın altını söndürün Düz bir kaba (ben çelik tepsiye boşalttım) lokumu boşaltın Derin dondurucuda yaklaşık 23 saat bekletin Dondurucudan çıkardığınız lokumu tatlı kaşığı ile ceviz büyüklüğünde alarak avucunuzda yuvarlayın Son olarak Hindistan cevizine bulayın Buzdolabında dinlendirin Afiyet olsun
*1 paket margarin
*2 su bardağı un
*1 litre süt
*1, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı Hindistan cevizi (içine )
*2 su bardağı Hindistan cevizi ( lokumu süslemek için )
Saray Lokumu Tarifi Yapılışı 1 paket margarin tencerede eritilir Üzerine un eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur (sürekli karıştırın )
Ayrı bir kapta şeker ile sütü iyice karıştırın Ocaktaki unlu karışıma şekerli sütü yavaş yavaş dökün ve çırpma teli ile sürekli karıştırmaya devam edin (topaklanmamasına dikkat edin ) Kıvamı koyulaşıp kaynayınca 1 su bardağı Hindistan cevizini ekleyin Bir*kaç dakika karıştırmaya devam edip ocağın altını söndürün Düz bir kaba (ben çelik tepsiye boşalttım) lokumu boşaltın Derin dondurucuda yaklaşık 23 saat bekletin Dondurucudan çıkardığınız lokumu tatlı kaşığı ile ceviz büyüklüğünde alarak avucunuzda yuvarlayın Son olarak Hindistan cevizine bulayın Buzdolabında dinlendirin Afiyet olsun