Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saray Lokumu

Saray Lokumu
0
113

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket margarin
*2 su bardağı un
*1 litre süt
*1, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı Hindistan cevizi (içine )
*2 su bardağı Hindistan cevizi ( lokumu süslemek için )

Saray Lokumu Tarifi Yapılışı 1 paket margarin tencerede eritilir Üzerine un eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur (sürekli karıştırın )
Ayrı bir kapta şeker ile sütü iyice karıştırın Ocaktaki unlu karışıma şekerli sütü yavaş yavaş dökün ve çırpma teli ile sürekli karıştırmaya devam edin (topaklanmamasına dikkat edin ) Kıvamı koyulaşıp kaynayınca 1 su bardağı Hindistan cevizini ekleyin Bir*kaç dakika karıştırmaya devam edip ocağın altını söndürün Düz bir kaba (ben çelik tepsiye boşalttım) lokumu boşaltın Derin dondurucuda yaklaşık 23 saat bekletin Dondurucudan çıkardığınız lokumu tatlı kaşığı ile ceviz büyüklüğünde alarak avucunuzda yuvarlayın Son olarak Hindistan cevizine bulayın Buzdolabında dinlendirin Afiyet olsun

Similar threads

Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı süt *1 su bardağından 1 parmak eksik şeker *125 gr margarin *1 paket damla sakızlı vanilya *2 yemek kaşığı toz krem şanti *1 su bardağı un (bütün ölçüler için 200 ml su bardağı kullandım) Süslemek için; *1 çay bardağı hindistan cevizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler *1 kg süt *1 su bardağı un *1 su bardağı şeker *1 paket vanilya *125 gram margarin Süslemek için; *Hindistan cevizi *Antep fıstığı Saray Lokumu Tarifi Yapılışı Önce margarinle unu biraz pişirip ,üzerine sütü şekeri ekliyoruz, daha sonra vanilyayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler *1 litre süt *1 su bardağı un (klasik su bardağı olacak) *1 su bardağı toz şeker (ama ben 1 5 su bardağı toz şeker kullandım sizin tercihiniz) *3 yemek kaşığı tepeleme kakao *1 paket vanilya *1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin ARA MALZEMELER; *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı süt *3 yemek kaşığı un *1 su bardağı şeker Çikolatalı kısmı için; *2 su bardağı süt *1 yemek kaşığı un *Yarım su bardağı şeker *2 yemek kaşığı kakao *Yarım tablet çikolata *Süslemek için ceviz *hindistan cevizi Saray Lokumu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Paşa Lokumu Tarifi İçin Malzemeler *1 paket margarin *1 litre süt *1 su bardağı un *1 su bardağı toz şeker *1 paket vanilya *1 paket sade kremşanti *1 su bardağı süt (kremşantiyi çırpmak için ) *Ceviz *Hindistan cevizi Paşa Lokumu Tarifi Yapılışı Margarini bir tencerede eritin daha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt