iltasyazilim
FD Üye
Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*1 su bardağı un (klasik su bardağı olacak)
*1 su bardağı toz şeker (ama ben 1 5 su bardağı toz şeker kullandım sizin tercihiniz)
*3 yemek kaşığı tepeleme kakao
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
ARA MALZEMELER;
*1 paket toz krem şanti (sade)
*1 su bardağı sür (bardak ölçülerimiz hep aynı olsun)
ÜZERİ İÇİN;
*Bolca hindistan cevizi
Saray Lokumu Tarifi Yapılışı İlk önce tenceremize sütü ekliyoruz Üzerine un ,toz şeker ve kakaoyu ekliyoruz karıştırıp ocağa alıyoruz ,sürekli karıştırarak pişiriyoruz göz göz olunca 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin ekliyoruz İki taşım daha kaynatıyoruz Ve ocaktan alıyoruz vanilyayı ekliyoruz Tepsiye hindistan cevizini döküyoruz Kakaolu karışımı iyice karıştırarak hindistan cevizinin üzerine döküyoruz Düzeltme sırasında kaşığı ıslatarak kullanıyoruz Buz dolabında 45 saat bekletin isterseniz bir gün dolapta beklerse daha rahat sarılır Dolapta bekledikten sonra 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpıp kakaolu karışımın üzerine yayıyoruz 1 saat daha böyle dolap’ta bekletin Daha sonra istediğiniz şekilde ve büyüklükte kesip rulo yapın Deneyeceklere şimdiden Afiyet olsun
*1 litre süt
*1 su bardağı un (klasik su bardağı olacak)
*1 su bardağı toz şeker (ama ben 1 5 su bardağı toz şeker kullandım sizin tercihiniz)
*3 yemek kaşığı tepeleme kakao
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
ARA MALZEMELER;
*1 paket toz krem şanti (sade)
*1 su bardağı sür (bardak ölçülerimiz hep aynı olsun)
ÜZERİ İÇİN;
*Bolca hindistan cevizi
Saray Lokumu Tarifi Yapılışı İlk önce tenceremize sütü ekliyoruz Üzerine un ,toz şeker ve kakaoyu ekliyoruz karıştırıp ocağa alıyoruz ,sürekli karıştırarak pişiriyoruz göz göz olunca 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin ekliyoruz İki taşım daha kaynatıyoruz Ve ocaktan alıyoruz vanilyayı ekliyoruz Tepsiye hindistan cevizini döküyoruz Kakaolu karışımı iyice karıştırarak hindistan cevizinin üzerine döküyoruz Düzeltme sırasında kaşığı ıslatarak kullanıyoruz Buz dolabında 45 saat bekletin isterseniz bir gün dolapta beklerse daha rahat sarılır Dolapta bekledikten sonra 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpıp kakaolu karışımın üzerine yayıyoruz 1 saat daha böyle dolap’ta bekletin Daha sonra istediğiniz şekilde ve büyüklükte kesip rulo yapın Deneyeceklere şimdiden Afiyet olsun