iltasyazilim
FD Üye
Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı şeker
*1, 5 su bardağı+1 yemek kaşığı un
*3 kaşık kakao
*1 litre süt
Üzeri için;
*1 poşet kremşanti
*1 su bardağı süt
Tabanı için ;
*1 bardak hindistan cevizi
Saray Lokumu Tarifi Yapılışı Öncelikle tencereye un şeker ve kakao alınır 1 litre süt yavaş yavaş çırpılarak eklenir Topaklanmaması için çırparak yavaş yavaş ekliyoruz Tencere ocağa alınır ve orta kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir Büyük boy dikdörtgen borcamın tabanına bolca hindistan cevizi serilir Pişen muhallebi borcama eşit bi şekilde dökülür ve bozdolabına kaldırılır Kremşanti bir bardak süt ile çırpılır ve buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir Muhallebi iyice dinlendikten sonra kremşanti üzerine eşit bi şekilde sürülür Borcamın kısa kenarından başlayarak yaklaşık bir parmak genişliğinde tüm muhallebi kesilir ve rulo şeklinde sarılır Saray sarmamız hazır deneyeceklere afiyet olsun
*1, 5 su bardağı şeker
*1, 5 su bardağı+1 yemek kaşığı un
*3 kaşık kakao
*1 litre süt
Üzeri için;
*1 poşet kremşanti
*1 su bardağı süt
Tabanı için ;
*1 bardak hindistan cevizi
Saray Lokumu Tarifi Yapılışı Öncelikle tencereye un şeker ve kakao alınır 1 litre süt yavaş yavaş çırpılarak eklenir Topaklanmaması için çırparak yavaş yavaş ekliyoruz Tencere ocağa alınır ve orta kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir Büyük boy dikdörtgen borcamın tabanına bolca hindistan cevizi serilir Pişen muhallebi borcama eşit bi şekilde dökülür ve bozdolabına kaldırılır Kremşanti bir bardak süt ile çırpılır ve buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir Muhallebi iyice dinlendikten sonra kremşanti üzerine eşit bi şekilde sürülür Borcamın kısa kenarından başlayarak yaklaşık bir parmak genişliğinde tüm muhallebi kesilir ve rulo şeklinde sarılır Saray sarmamız hazır deneyeceklere afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.