elektronikci
FD Üye
Saray Helvası Tadında Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı susam
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 2,5 su bardağına yakın un (unu kesinlikle denetimli eklemeniz lazım,hamur ne çok cıvık olacak ne de çok katı)
- Yarım paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tarçın
- Pudra şekeri
Saray Helvası Tadında Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ya da margarin eritilir ve içine susam ek edilir. 3 dakika kavrulur. Bu basamağa dikkat edilir ve susamların yakılmamasına ihtimam gösterilir.
- Soğuduktan sonra kalan materyalleri ek edilir.
- Güzel kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilir.
- İstenilen form verildikten sonra evvelce ısıtılmış 170° fırında üstü çok kızarmadan pişirilir.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçın serpilerek servise hazırlanır.
Belirttiğim ölçülerle yaklaşık olarak 30 adet çıkıyor.
Saray Helvası Tadında Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.