elektronikci
FD Üye
Saray Helvası Tadında Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı susam
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 2,5 su bardağına yakın un (unu kesinlikle denetimli eklemeniz lazım,hamur ne çok cıvık olacak ne de çok katı)
- Yarım paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tarçın
- Pudra şekeri
Saray Helvası Tadında Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ya da margarin eritilir ve içine susam ek edilir. 3 dakika kavrulur. Bu basamağa dikkat edilir ve susamların yakılmamasına ihtimam gösterilir.
- Soğuduktan sonra kalan materyalleri ek edilir.
- Güzel kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilir.
- İstenilen form verildikten sonra evvelce ısıtılmış 170° fırında üstü çok kızarmadan pişirilir.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçın serpilerek servise hazırlanır.
Belirttiğim ölçülerle yaklaşık olarak 30 adet çıkıyor.
Saray Helvası Tadında Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı