Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şarap Nasıl İçilir?

Şarap Nasıl İçilir?
0
205

adanali

FD Üye
Katılım
Eki 20, 2019
Mesajlar
2,792
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
69
8 ila 10 kilogram üzümden yaklaşık 5 litre şarap elde edilir. Üzümün kabuğu şaraba rengini verir ve üzüm ne kadar koyu renk olursa, şarap da o kadar koyu renkte olacaktır. Şarap yapımı için kullanacağınız üzümleri yıkamayın fakat üzümlerin içerisindeki pislikleri ve çürükleri elle ayıklayın. Üzümlerin kesinlikle yıkanmamasının sebebi, fermantasyonu üzerinde bulunan bakterilerin başlatacak olmasıdır.

Şarap Nasıl İçilir? 1

Günümüzde evde şarap yapımı çok fazla yaygın olmasa da, pek çok kişi tarafından tercih edilen en steril ve eğlenceli bir çalışmadır. Üzümleriniz tatlı ise ekstra şeker ilave etmenize gerek yoktur. Üzümleri eliniz ile sıkmanız çok daha iyi olacaktır.

Bu şekilde çekirdekler kırılmayacak, böylelikle şarabın tadını negatif yönde etkilemeyecektir. Kırılan, ezilen üzüm çekirdekleri, şarabın tadını kötü yönde etkilemektedir. Hayır, ben elle sıkmak ile uğraşamam derseniz, herhangi bir çelik tencereyle veya altı düz olan bir materyal ile ezme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.



Sıkma işlemini bitirdikten sonra, elde ettiğiniz şırayı bir cam kavanoz içerisine veya 10'luk pet şişelere doldurabilirsiniz.

Burada dikkat edilmesi gereken husus, kavanoz veya şişenin tamamen doldurulmamasıdır. Fermantasyon esnasında, şarabın içerisinde bulunan çöpler vs. yukarıya doğru itilecektir ve şarabınızda taşma meydana gelebilir. Hazırladığını şırayı, koyduğunuz yer ne çok sıcak ne de çok serin olsun.

Şarap Nasıl İçilir? 2

Şişenin kapağını hafif açık bırakın. Fermantasyon yaklaşık 2 gün sonra başlayacaktır. 4 gün sonra, çöpleri, sapları ve posaları süzmeniz gerekir. Gaz çıkışı 1 veya 2 ay sonra bittiğinde, şarabı farklı bir şişeye aktarın. Beyaz tortuyu tahliye etmeyi unutmayın.

Küflü peynirler, midye, istiridye, enginar ve mantar şarap mezeleri kategorisinin başında gelir. Şarap, şarap kadehi üçte biri doldurulacak şekilde konulur. Şarapla ne yenir diye sorarsanız; rosto, fileto gibi kırmızı et ürünleri ve makarna başta tercih edilen yiyeceklerdir.
 

Similar threads

Şarap Niçin Yıllandıkça Güzelleşir ? şarap,şarap yıllandıkça neden güzelleşir,şaraplar,şarap hakkında bilinmeyenler,mahsen,şarap mahseni 1549353413 1549353413...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Binlerce yıldır üretilen bir içecek düşünün, farklı kültürlerde, farklı dinlerde farklı manaları olan. Tarih boyunca bazen vazgeçilmez olan, bazen de yasaklanan bir içecek. Evet şaraptan bahsediyoruz. Dünyanın her yerinde yapılan birçok farklı tipi olan, yediğiniz yemeğe, hissettiğiniz duyguya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
189
Bozuk şarap zehirler mi? Cevap: Bozuk şarap öldürmez, ağız tadınızı ve keyfinizi kaçırır. Bir şarap birkaç gün sıcak ortamda kalarak hemen bozulmaz ama özellikle beyaz ve rozeler tazeliklerini, aromalarını yitirmeye başlar. Şarabın bozulup bozulmadığı nasıl anlaşılır? Şarabı kadehe döktüğünüzde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4K
İnsan vücudu genç bitkiler gibi davranır Tanrı fazla yağış gönderirse bitkiler ayakta duramazlar ve rüzgar onları yatırır Aynı ilişki insan ve şarap arasında da vardırdiye tanımlıyor binlerce yıl önce ünlü filozof Socrate şaraptan bahsederken Şarap, taze üzüm şırasının fermentasyonu ile elde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
şarabın yıllanması Şarabın Yıllanması Dünyanın değişik yerlerinde yetiştirilen üzümlerin renkleri de fazla çeşitlidir Şarap yapımında kullanılan üzümlerin renkleri iki esas gurupta toplanır San ile yeşil aralarında rengi olanlara 'beyaz üzüm', kırmızı ile mavimtırak siyah renk arasında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt