
San Sebastian Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 800 gram labne peyniri
- 2 paket krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket kare sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı nutella
- 1 paket krema
San Sebastian Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kalıbı kaymaması için tereyağı ile yağlayıp yağlı kağıt ile hem tabanını hemde kenarlarını kaplayalım.
- Daha sonra bir kapta labne peynirini ve kremayı 3 dakika kadar çırpalım şekerini ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- 1 yemek kaşığı un ve nişastayı ekleyip 5 dakika daha çırpalım en son olarak yumurtaları teker teker ekleyip çırptıktan sonra kalıba dökelim ve 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim ortası sallanır kıvamda olacak.
- Piştikten sonra fırının kapağını az açarak 1 saat fırında soğumasını bekleyin ki üzeri çatlamasın bu işlemi yaptıktan sonra bir gece dolapta bekletip üzerine sosunu dökebilirsiniz.
- Sosu için kremayı ısıttıktan sonra çikolata ve nutellayı ekleyip iyice karıştırın ve soğuduktan sonra üzerine dokun afiyet olsun.