elektronikci
FD Üye
Şam Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 2.5 su bardağı 450 gr irmik
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı pekmez (Pekmezi sulandırmak için yarım çay bardağı su)
- Tuzsuz fıstık
- 2 ,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için yazılan tüm gereçler pekmez ve yarım çay bardağı su hariç yoğurulur ve en az 3-4 saat bekletilir (Ne kadar çok beklerse o kadar hoş olur ben bazen akşamdan yapar sabah pişiririm).
- Şerbeti de tüm materyalleri kaynatıp soğumaya bırakılır. Yarım çay bardağı suya 2 kaşık pekmezi katarak karıştırılır ve bu karışımın yarısı borcamın altına sürüp hamur tepsiye yayılır kalan pekmezli suda yeniden hamurun üzerine sürülüp istenen halde kesilerek fırına verilir.
- 180 derece de alt üst kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şerbet dökülür. Hamur sıcak şerbet soğuk olmalı. Afiyet olsun.
Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.