Salçalı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 4-5 kaşık sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
Salçalı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bulguru yıkıyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı, yağ ile kavuruyoruz.
- Soğan hafif pembeleşince salçayı atıp, biraz daha kavuruyoruz.
- Sonra yıkanan bulguru içine atıp, biraz karıştırıyoruz.
- Son olarak tuzu ve sıcak suyu da koyup, tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun????