Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 tane büyük patlıcan
- 2 tane büyük patates
- 2 tane yeşil biber
- 3 tane domates
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patates ve patlıcanları farklı başka zeytinyağın da kızartalım.
- Patatesleri borcamın altına dizelim.
- Domates sosumuzu hazırlayalım 4-5 kaşık sıvı yağda biberleri kavuralım.
- Üzerine rendelenen domates ve sarımsağı ekleyelim.
- Bir çay bardağı sıcak su ve salça ekledikten sonra suyunu çekmesine bırakalım.
- Sos hazır olduktan sonra kızarttığımız patlıcanları sosun içine dökelim 5 dk birlikte pişirelim.
- Sonra patateslerin üstüne ekleyelim yaklaşık 15 dk fırına verelim.