
Şakşuka Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet patlıcan
- 4 adet patates
- 3 adet domates
- 5-6 adet biber (büyüklüğüne göre)
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz
Şakşuka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletin.
- Patatesleri de soyup küp küp doğrayın ve kızartalım.
- Patatesten sonra patlıcanları kızartın.
- Domates ve biberleri doğrayın.
- Diğer bir tavada birinci evvel az bi yağ koyup biberleri ölünceye kadar kızartın akabinde küp küp doğranmış domatesleri ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin.
- Biraz suyu çekilince evvelden kızarttığımız patates ve patlıcanı içine ekliyoruz tuzunu da ayarlıyoruz.
- 2-3 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve yanında sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsunnn.