Sakarya’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Islama suyu için;
- Dananın kaburga ve kaval kemikleri
- 1 kuru soğan
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolu dolu toz kırmızı biber
- 1 kg dana kol ve dana kaburga karışık kıyma (yarı yarıya)
- 1 mayalı kara fırın ekmeğinin içi (1 baston ekmeği içi kadar baston ekmeği de olur lakin orjinalini kara fırın)
- 1 orta uzunluk rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Sivri biber
- Domates
Sakarya’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ekmekleri ıslatacağımız kemik suyunu hazırlayalım. Düdüklü tencerede dana kemiklerimizi soğan ile birlikte haşlayalım. 1 litre kadarını alıp içine yarım su bardağı sıvı yağı, toz biberi ve tuzu koyalım.
- Köftelerimiz için kıymamızın içine verilen materyalleri ekleyerek güzelce yoğurup en az 1 saat kadar dinlendirelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp köfte formumuzu verelim. Tekrar 1 saat dinlendirelim. Ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli olur.
- Sıcak olan (ıslama suyu sıcak olacak. Soğumuş olan kemik suyunu ıslatalım. ) kemik suyumuza ekmekleri banıp önlü gerili kızartalım. (yapışmaz bir tavada yaptsanız işiniz kolay olur. Tavayı tekrar yağlamıyoruz. Zira kemik suyumuzun içine yağ koyduk. )
- Köfteleride kızartıp servis tabağına ekmeklerin birçok alta gelecek biçimde dizelim.
- Üzerine kızarttığımız sivri biber ve domates ek edelim. Geriye meşhur lezzetin tadına bakmak kaldı.
Sakarya’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.