Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sakarya’nın Meşhur Islama Köftesi

Sakarya’nın Meşhur Islama Köftesi
0
133

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Sakarya’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı İçin Malzemeler


Islama suyu için;
  • Dananın kaburga ve kaval kemikleri
  • 1 kuru soğan
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu toz kırmızı biber
Köftesi için;
  • 1 kg dana kol ve dana kaburga karışık kıyma (yarı yarıya)
  • 1 mayalı kara fırın ekmeğinin içi (1 baston ekmeği içi kadar baston ekmeği de olur lakin orjinalini kara fırın)
  • 1 orta uzunluk rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Servis için;
  • Sivri biber
  • Domates

Sakarya’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ekmekleri ıslatacağımız kemik suyunu hazırlayalım. Düdüklü tencerede dana kemiklerimizi soğan ile birlikte haşlayalım. 1 litre kadarını alıp içine yarım su bardağı sıvı yağı, toz biberi ve tuzu koyalım.
  2. Köftelerimiz için kıymamızın içine verilen materyalleri ekleyerek güzelce yoğurup en az 1 saat kadar dinlendirelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp köfte formumuzu verelim. Tekrar 1 saat dinlendirelim. Ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli olur.
  4. Sıcak olan (ıslama suyu sıcak olacak. Soğumuş olan kemik suyunu ıslatalım. ) kemik suyumuza ekmekleri banıp önlü gerili kızartalım. (yapışmaz bir tavada yaptsanız işiniz kolay olur. Tavayı tekrar yağlamıyoruz. Zira kemik suyumuzun içine yağ koyduk. )
  5. Köfteleride kızartıp servis tabağına ekmeklerin birçok alta gelecek biçimde dizelim.
  6. Üzerine kızarttığımız sivri biber ve domates ek edelim. Geriye meşhur lezzetin tadına bakmak kaldı.
Afiyet şifa olsun.

Sakarya’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Anne Köftesi Tanımı İçin Gereçler 500 gr. kıyma1 büyük soğan (rendelenip suyu sıkılmış)2 diş sarımsak2 dilim ekmek içi1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz Anne Köftesi Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi ) Tarifi İçin Malzemeler 400 gram kadar kıyma2 adet orta boy patates1 adet kuru soğan1 adet yumurtaYarım su bardağı rondoda çekilmiş ekmek içi1 çay kaşığı pul biberÇay kaşığı ucu ile karabiber1 çay kaşığı kuru nane1 çay kaşığı kimyon,tuz1 tatlı kaşığı toz biber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Malzemeler 1 orta uzunluk karnabahar1 adet soğan1 yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiberYarım su bardağı unBayat ekmek içi yada galeta unu(4-5 yemek kaşığı) Karnabahar Köftesi Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tanımı İçin Gereçler 4 adet patates200 gram kıyma1 adet soğan1 adet yumurtaYarım çay bardağı ekmek içiÇeyrek demet ince kıyılmış maydanozKarabiberKimyonTuz Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Meşhur İsveç Köftesi Tanımı İçin Malzemeler 1 kg kıyma1 adet soğan2 adet yumurta200 ml süt1 çay bardağı unYarım çay kaşığı karabiberYarım tatlı kaşığı köfte baharatıTuzBaharatları kendi damak tadınıza uygun ayarlayabilirsiniz Kızartmak için; Sıvı yağ Sosu için; 10 gram tereyağ200 ml krema1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt