Sakarya’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Islama suyu için;
- Dananın kaburga ve kaval kemikleri
- 1 kuru soğan
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolu dolu toz kırmızı biber
- 1 kg dana kol ve dana kaburga karışık kıyma (yarı yarıya)
- 1 mayalı kara fırın ekmeğinin içi (1 baston ekmeği içi kadar baston ekmeği de olur lakin orjinalini kara fırın)
- 1 orta uzunluk rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Sivri biber
- Domates
Sakarya’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ekmekleri ıslatacağımız kemik suyunu hazırlayalım. Düdüklü tencerede dana kemiklerimizi soğan ile birlikte haşlayalım. 1 litre kadarını alıp içine yarım su bardağı sıvı yağı, toz biberi ve tuzu koyalım.
- Köftelerimiz için kıymamızın içine verilen materyalleri ekleyerek güzelce yoğurup en az 1 saat kadar dinlendirelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp köfte formumuzu verelim. Tekrar 1 saat dinlendirelim. Ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli olur.
- Sıcak olan (ıslama suyu sıcak olacak. Soğumuş olan kemik suyunu ıslatalım. ) kemik suyumuza ekmekleri banıp önlü gerili kızartalım. (yapışmaz bir tavada yaptsanız işiniz kolay olur. Tavayı tekrar yağlamıyoruz. Zira kemik suyumuzun içine yağ koyduk. )
- Köfteleride kızartıp servis tabağına ekmeklerin birçok alta gelecek biçimde dizelim.
- Üzerine kızarttığımız sivri biber ve domates ek edelim. Geriye meşhur lezzetin tadına bakmak kaldı.
Sakarya’nın Meşhur Islama Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı