bilgisayarci
FD Üye

Kilo aldırmayan, sağlıklı atıştırmalıklar tam da arzuladığınız lezzetlerle bir arada.
Çok az zaman harcayarak evdeki herkesin damak tadına hitap eden lezzetler hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun
1. Hurmalı Elmalı Turta Barları
Kahvaltı ve minik atıştırmalarınız için elmalıları hurmalarla buluşturup küçük barlar haline getiriyoruz. Tamamen vegan cezeryeleri anımsatan bu elma turtalı hurmalı barları çok seveceksiniz.
1 adet orta boy elma ( kabukları soyulmuş ve doğranmış)
1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 ve 1/4 çay kaşığı tarçın ( ayrı ayrı kullanılacak )
1/4 deniz tuzu
13 - 14 adet hurma ( çekirdekleri çıkarılmış )
1 su bardağı çiğ veya kavrulmuş badem
1 su bardağı çiğ veya kavrulmuş ceviz
Elde ettiğiniz karşımı tepsiye dökün. Kalınlığı her yerinde aynı olacak şekilde üstünü düzleyin, üstünü kapatın ve buzdolabınızda dondurun. Sertleştikten sonra küçük barlar haline getirmek için kesin ve afiyetle yiyin.
2. Çikolatalı Matcha Enerji Topları
Yaklaşık 10 dakikada hazırlayabileceğiniz enerji topları sizi ve sevdiklerinizi çok mutlu edecek. Ee ne demişler çikolata demek mutluluk demek.
Yarım su bardağı hurma (çekirdeği çıkartılmış)
Yarım su bardağı çiğ badem
1/4 su bardağı kakao tozu
1 yemek kaşığı Matcha çayı tozu
1 yemek kaşığı badem sütü
3. 3 Karışımlı Müthiş Bar
Pratik, sağlıklı ve lezzetli. Sadece 3 malzeme ile mükemmel lezzetler yaratın.
1,5 su bardağı hurma (yaklaşık 32 adet)
Yarım su bardağı doğal fıstık ezmesi
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
Elde edilen karışımı bir tabağa aktarıp düzleşene kadar bastırıyoruz. Ardından buzluğa atıyoruz. Dilerseniz bir yemek kaşığı yardımıyla top haline getirip de devam edebilirsiniz. Minik kalıplar halinde tüketmek için 8-10 parçaya bölüp buzdolabında birkaç hafta, buzlukta ise birkaç ay kadar saklayabilirsiniz.
4. Havuçlu Enerji Barları
Gözlere iyi gelen havuç olmadan, sağlıklı barlar hazırlamak düşünülemezdi.
1 su bardağı ince rendeden geçirilmiş havuç ( 2 adet)
1 su bardağı kaju
1 su bardağı doğranmış hindistan cevizi
10 adet hurma
2 - 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 çay kaşığı vanilya özü
Tepsiye pişirme kağıdını serin. Dondurma kaşığını kullanarak toplar halinde kağıdın üstüne aralıklara koyun. Hızlıca tüketin veya dondurarak uzun süre de tüketebilirsiniz.
Not: Topları kakao tozuna batırarak da afiyetle yiyebilirsiniz.
5. Yaban Mersinli Enfes Toplar
Biraz da farklı lezzetleri denemek istemez misiniz?
2 su bardağı fındık (alerjiniz varsa badem de olabilir)
1 su bardağı hurma
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
1,5 çay kaşığı vanilya özü
rendelenmiş 1 limon kabuğu ve yarım limon suyu
1/4 tuz
6. Fıstık ve Vişneli Bar
Pişirmeniz gerekmeyen bu lezzetli atıştırmalık, favorilerinizden biri olacak.
1 su bardağı hurma (çekirdekleri çıkarılmış)
1 su bardağı kurtulmuş vişne
1 su bardağı çiğ antep fıstğı( kabukları çıkarılmış)
1 su bardağı çiğ badem
yarım çay kaşığı tuz
Not: Hurmalarınızın yumuşak olduğundan emin değilseniz sıcak suda bir saat bekletin.
7. 5 Malzemeli Enerji Topları
Farklı tatları bir araya getirince ne kadar lezzetli sonuçlar elde ediyoruz.
1 su bardağı hurma (çekirdeği çıkarılmış, 200gr)
3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1/4 su bardağı bitter çikolata, rendelenmiş
1 yemek kaşığı Chia tohumu ya da keten tohumu
2/3 su bardağı glütenli yulaf ezmesi
8. Limonlu Çikolata Toplar
Limon ferahlığında şöyle enerji veren minik toplar kulağa çok hoş gelmiyor mu?
1 su bardağı hurma (çekirdekleri çıkarılmış)
1 su bardağı kaju
1 su bardağı Hindistan cevizi
1/4 su bardağı Chia tohumu
1 limon kabuğu
1/2 limon suyu
1 tutum tuz (isteğe bağlı)
18 tane lezzet topu oluşturun ve topları Hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Dolapta bekleterek bir kaç hafta boyunca güvenle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
9. Fıstık Toplar
Her şeylere yakışan Antep fıstığını şimdi daha bir saf tüketeceğiz.
2 su bardağı Antep fıstığı (yarım bardak ayırın)
1 su bardağı hurma (çekirdeği çıkarılmış)
6 misket limonu, her birinin rendelenmiş kabukları ve suları
Hazırladığınız karışımdan yaklaşık 18 top oluşturun. Yuvarladığınız topların etrafını parçaladığınız fıstıklarla kaplayın. Afiyet olsun.
10. Çekirdekli KayısıTopu
Bu sefer meyvelere uzanıyoruz ve bol vitaminli toplar hazırlıyoruz.
Yarım su bardağı hurma ( çekirdekleri çıkarılmış)
1,5 su bardağı kuru kayısı
Yarım su bardağı Hindistan Cevizi
Yarım su bardağı kavrulmamış ay çekirdeği
1/4 su bardağı tahin
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çağ kaşığı vanilya özü
11. 5 Malzemeli Enerji Barı
Kuru meyve ve tahıllar atıştırmaların vazgeçilmezleridir. Bu tarifimizde ikisini bir araya getiriyor ve lezzetli bir atıştırmalık hazırlıyoruz.
1 su bardağı hurma (200 gr)
1/4 su bardağı bal (84 gr)
1/4 su bardağı fıstık ezmesi (64 gr)
1 su bardağı kavrulmuş badem(112 gr, büyük parçalar halinde bölünmüş)
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
isteğe bağlı fıstık veya kurumuş meyveler
Hurma, badem ve yulafı bir kaba alın. Bal ve fıstık ezmesini bir tencerede ısıtarak iyice karıştırın, daha sonra hurmaları ve yulafı ekleyin. Küçük bir tepsiye pişirme kağıdımızı seriyoruz ve hazırladığımız karışımı eşit olacak şekilde tüm zemine yediriyoruz. Spatula ile üstünün dümdüz olmasını sağlayabilirsiniz. Streç filmle üstünü kaplayın ve dolapta 15 -20 dakika bekletin. 10 eşit parçaya bölerek ve kapalı bir şekilde dolapta saklayarak uzun süre yiyebilirsiniz. Afiyet olsun
12. Nutellalı Leziz Toplar
Lafı uzatmadan heyecanlandıran tarifle sizi baş başa bırakıyorum.
1,5 su bardağı yulaf
2/3 su bardağı Nutella
1/2 su bardağı Hindistan cevizi
1/2 su bardağı bal
1/2 su bardağı kavrulmuş fındık
2 yemek kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı Chia tohumu
2 çay kaşığı vanilya özü
yarım çay kaşığı tuz
13. Frambuazlı Tahıllı Bar
amyshealthybaking.com
Biraz ferahlığa, hafif atıştırmalıklara ne dersiniz?
1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı( eritilmiş)
1/2 su bardağı elma püresi (120 gr)
1/3 yağsız süt (80 gr)
1 yemek kaşığı bal (15 ml)
1 çay kaşığı tarçın
2,5 su bardağı yulaf ezmesi (250 gr)
1 su bardağı dondurulmuş frambuaz (140 gr)