Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sadrazam Lokumu

Sadrazam Lokumu
0
107

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Sadrazam Lokumu Malzemeler


3 yumurta (yumurta küçükse 4 tane) 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı un Krema için:

25 su bardağı süt 1 paket vanilya 4 yemek kaşığı un yarım su bardağı şeker üzeri için;
Hindistan cevizi 2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için)
Sadrazam Lokumu Hazırlanışı

Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz Benim tepsim yaklaşık 30cm ye 40 cm boyutlarındaydı ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rulo haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz Sarma konusunda püf noktaları aşağıya ekliyorum Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz Şeklini koruması için birkaç saat buzdolabında soğutuyoruz Daha sonra bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz Önce süte batırıp ardından her tarafını Hindistan cevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz
Sadrazam lokumu veya paşa lokumu yaparken en çok karşılaşılan soruların başında kek düzgünce kırılmadan nasıl rulo yapılır? sorusu geliyor Bu konuda püf noktası vereceğim ama önce tariften bahsetmek istiyorum Bu tarifimi ben ilk yılında yani yaklaşık 8 yıl önce hazırlayıp paylaşmıştım Sonrasında bu tarif o kadar çok ilgi gördü ki buraya eklediğim bu fotoğraflar internette bir çok sayfa tarafından alındı ve kullanıldı Sadrazam lokumu tarifi resmen olay oldu ve o zamandan bu güne çok kişi denedi Ben 8 yıl önce eklediğim fotoları değiştirmek istemiyorum ama o zaman detay fotoğrafı çekme geleneği olmadığından sadece son halini çekmişim Şimdi yapılış aşamalarını ve videosunu da ekleyeceğim ki, tarifi denemek isteyenlere kolaylık olsun
Gelelim sadrazam lokumunun püf noktalarına Sadrazam lokumu yapımı ile en sık karşılaştığım sorulardan biri sadrazam lokumu yaparken kekini saramıyoruz, kırılıyor, püf noktası nedir, nasıl sarmak gerekir? gibi sorular
Ben tarife birebir uymanız dışında birşeyler de söylemek istiyorum;
Öncelikle kekiniz incecik olmalı ki kolay sarılsın Bu verdiğim ölçü ankastre fırın tepsisine göre Yumurtayı eğer iri ise 3, en küçük boysa 4 kullanın Çünkü kekiniz kalın olursa sarmak zorlaşır Ben kabartma tozu 1 paket kullandım ama yarım paket de olabilir, bir dahakine öyle de deneyeceğim Keki fırında çok tutup kıtır yapmayın Özellikle köşeler çabuk sertleşiyor Hafif pembeleşince tamamdır Fırına göre değişir ama önceden fırın sıcaksa 1012 dakika yeterli gibi Diyelim ki yine de köşeler kurudu Sarmadan önce bir çay kaşığı ile çok hafifçe süt gezdirebilirsiniz Sararken kremayı güzelce her yerine eşit sürdükten sonra en önemli konu keki bir streç film ile sararak rulo yapmanız 9 yıl önce bunu düşünmemiştim, belki de o zaman streç filmi mutfaklarda bu kadar çok kullanmıyorduk Ama zaman içerisinde kendi kendime böyle bir yol geliştirdim ve çok faydasını da gördüm Streç film ile sarınca kek sıkışıyor ve geri açılmıyor, krema dağılmıyor, bir kaç saat buzdolabında soğuyunca kalıp gibi çıkıyor Rulo haline gelmiş keki dilimlerken de keskin bir bıçak kullanmanızı ve bıçağı hafifçe ıslatmanızı tavsiye ederim Bir de keki pişirirken pişirme kağıdı kullanmasak olur mu diyenler oluyor, ben denemedim ama olmaz diye düşünüyorum Kek gayet ince ve pişirme kağıdı olmazsa tepsiye yapışacaktır ve sarmanız çok zor olur Bu sebeple mutlaka pişirme kağıdı kullanmalısınız
 

Similar threads

Özel günlerin vazgeçilmez tariflerinden biri olan sadrazam lokumu, birçok kişinin damak zevkine hitap edecek bir lezzet. Hamuru ve muhallebisi ile rulo pasta lezzeti yakalayabileceğiniz sadrazam lokumunu ister çay saatlerinizin, isterseniz de kahvenizin yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Adından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Kakaolu Sadrazam Lokumu Tarifi İçin Malzemeler Pandispanyası için: *4 yumurta *1 su bardağı şeker *Yarım Türk kahvesi fincanı sıcak su *1 paket kakao ( 25 gr ) ya da 2 5 yemek kaşığı kakao *1 vanilya *1 kabartma tozu *1 su bardağı un Islatmak için: *1,5 su bardağı süt *1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Keki için malzemeler; 4 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrı ayrı kullanılacak ) 1 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı taze ıspanak püresi ( ıspanakların sadece yapraklarını robottan çekip püre haline getirin) Yarım çay bardağı ılık su 1 paket kabartma tozu 1 paket şekerli vanilin 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Sadrazam Lokumu sultan lokumu oktay sanatçı oktay ressam sadrazam lokumu sadrazam padişah sosyete tarifi Meşhur Ressam Oktay Ustanın verdiği bir tanım umarım beğenirsiniz kızlar ) 1548695797 1548695797 sadrazamlokumu5c4f38f96fb74sadrazamlokumu5c4f38f96fb74...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Sadrazam Lokumu Tarifi İçin Malzemeler *1 lt süt *1 su bardağı un *1 su bardağı şeker *1 paket şekerli vanilin *1 paket margarin *Damla sakızı Sadrazam Lokumu Tarifi Yapılışı Margarini tencerede erit sonra ocağın altını kapat süt, şeker, unu ekle hepsini karıştırKaynayana kadar Tam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt