Sadrazam Lokumu sultan lokumu oktay sanatçı oktay ressam sadrazam lokumu sadrazam padişah sosyete tarifi Meşhur Ressam Oktay Ustanın verdiği bir tanım umarım beğenirsiniz kızlar ) 1548695797 1548695797 sadrazamlokumu5c4f38f96fb74sadrazamlokumu5c4f38f96fb74 sadrazamlokumu5c4f38f96fb74 Sadrazam Lokumu İçin Gerekli Malzemeler; 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 su bardağından 2 kaşık dek artı un Kreması için: 25 su bardağı süt 1 paket vanilya 4 kaşık un yarım su bardağı şeker id Hindistan cevizi Islatmak için 2 su bardağı soğuk süt Sadrazam Lokumu Yapılışı; Ilk Olarak krema malzemelerini minik bir tencerede iyice karıştırıyoruz, adamakıllı koyulaşıp kaynayana dek ocağımızda pişiriyoruz Krema piştikten sonradan bir kenara alıp kremanın soğumasını bekliyoruz Bu sırada arasıra dibi tutmasın karıştırmakta avantaj var üstelik şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpmaya devam ediyoruz Sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru fidan gibi bir şekilde her tarafına yayıyoruz 170 derece fırında üzeri pembeleşene değin pişiriyoruz Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz sonradan kek soğumadan derhal rulo biçiminde sarıyoruz Çünkü soğuduktan sonradan sarmak şiddet olur Ardından adamakıllı soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve bitmiş sarıyoruz Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş olduk Bu ruloları takriben 2 cm genişliğinde kesiyoruz Önce süte batırıp arkasında her tarafını hindistan cevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz Sağlık Durumu Olsun…
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.