Yalnızca 3 Gereçli Un Kurabiyesi (Yarım Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı un
Yalnızca 3 Materyalli Un Kurabiyesi (Yarım Ölçülü) Tanımı Yapılışı
- Derin bir kapta sıvı yağ ve pudra şekeri eklenip karıştırılır.
- Üzerine denetimli biçimde un eklenir.
- Her vakit 1, 5 su bardağı un kullanıyorum ne eksik ne de fazla tam ayarında oluyor.
- Yoğurduğumuz hamuru ikiye ayırıp silindir yapıyoruz, un kurabiyesi olduğu için başka poğaça yahut öteki hamurlardaki bir hamur olmadığından sünmüyor hamurumuz, o yüzden düz bir taban veyahut tezgahtan yardım alarak nazikçe yapıyoruz. (görsellere bakınız. ).
- Dilerseniz küçük yuvarlak bezeciklerde yapabilirsiniz biçimi size kalmış.
- İçinde kabartma tozu olmamasına karşın pişince çok olmamakla birlikte kabarıp yayılıyor o sebeble biçimin ölçüsüne dikkat edelim.
- Baklava dilimi üzere verev keselim.
- Meyve bıçağının art kısmıyla(keskin olmayan bıçak yüzüyle) çizik atıp şekillendirelim ve pasta spatulasından yardım alarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize kibarca dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırınımızda 10-15 dakika pişirelim.
İkinci püf noktası ise soğuyana kadar tepsiden alamayacağız ve dinlendireceğiz, sıcağıyla alırsak dağılır.
Fırından aldığımız un kurabiyelerimiz yumuşak olacak birinci etapta korkmayın, ikinci püf nokta burada devreye giriyor, dinlenen kurabiyelerimiz sertleşecek ve dinlenip kıvamlarını bulacak.
Anlatımım uzun oldu kusura bakmayın lakin yapılışı çok kolay ve pratik. ????????.
Yapacaklara kolaylıklar dilerim, yiyenlere şifa olsun inşallah. ????????????????????????.