Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sadaka ve Zekat Kimlere Vermeliyiz?

0
109

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0

Sadaka ve zekat vermek icin aldığını hayırda ve iyilikte kullanan kimseleri araştırmalı, onları tercih etmelidir

Bilhassa ilim sahibi olan fakirleri secmelidir Cunku bunlara vermek ilimde kendilerine yardım etmektir Allah rızasını kazanmak niyeti ile ilim tahsil etmek en buyuk ibadettir

İbni Mubarek (rah), sadakaların bilhassa alimlerin fakirlerine verirdi Kendisine nicin boyle yaptığı sorulduğunda buyurdular ki:

“Ben Peygamberlikten sonra ilimden daha ustun bir rutbe olduğunu zannetmiyorum Alimlerden biri bir ihtiyacla karşılaşınca onun ile meşgul olur da okuyamaz Onun ihtiyacım temin edip okumasına yardımcı olmak daha makbuldur

Similar threads

Kimlere Zekat Verilir, Kimlere Zekat Verilmez ? Bir kimse, kendi zekatını fakir bulunan zevcesine, usuluna (babasına, dedesine, anasına ninesine) ve furuuna (cocuklarına, cocuklarının cocuklarına) veremez İddet beklemekte olan boşanmış zevcesine de veremez Cunku buna vereceği zekatın yararı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
157
SORU: Zekât kimlere verilir? YANIT Maddeler hâlinde bildirelim: 1 Asıl babaya, dedeye, büyük anneye, evlada, toruna, hanıma ve kâfire zekât verilmez Yoksul edinmek şartıyla geline, damada, kayınvalideye, kayınpedere, kayınbiradere, üvey çocuğa zekât verilir Kardeş, hala, amca, dayı, teyze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
310
Kimlere Zekat Verilir, Kimlere Zekat Verilmez ? Bir kimse, kendi zekatını yoksul yer alan zevcesine, usulüna (babasına, dedesine, anasına ninesine) ve füruuna (çocuklarına, çocuklarının çocuklarına) veremez İddet beklemekte olan boşanmış zevcesine de veremez Çünkü buna vereceği zekatın yararı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
260
Hamd, ancak Allah içindir O'na hamdeder O'ndan yardım ve mağfiret dileriz Nefislerimizin şerrinden, amellerimizin kötülüğünden O'na sığınırız Allah kimi hidayete erdirerse onu saptıracak, kimi de saptırırsa onu hidayete erdirecek yoktur Şehadet ederim ki, Allah'tan başka ilah yoktur, O tektir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt