
Sacda Zengin Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuzu kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı dolu tereyağı
- 300 gram minik kültür mantar
- 2 sivri biber
- 1 baş büyük boy soğan
- 1 tane büyük boy domates
- Tuz (İstediğiniz baharatı kullanabilirsiniz kimyon karabiber yakışır)
Sacda Zengin Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi bir tencerede kapağı kapalı olarak suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra sacımı ocağa alıp tereyağı ve pişirdiğim eti içine koyuyoruz.
- Mantarları minik olduğu için tam tam ekleyip güzelce orta ateşte karıştırıp kavuruyorum.
- Yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip 5 dakika da böyle pişirip, ince doğradığımız biberleri ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- En son sebzeler pişince küp küp doğranmış domates ilave edip bir karıştırıp kapatıyoruz.
Sacda Zengin Mantar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı