Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- Un(ele yapışır kıvamda)
- Yumurta sarsı pekmez
- Dereotu
- Maydanoz
- Labne peynir
Saçaklı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Bir kaba un maya şeker tuz ek esip biraz karıştıralım .
- Elimizle sonra sıvıları ek edelim .
- Cıvık hafif ele yapışır hamur olacak 10 dakika yoğurun .
- Ne kadar hoş yoğurulursa o kadar hoş olur.
- Ben bu tanımı gece yaptım dolaba attım .
- Sabaha çok hoş mayası gelmişti.
- Sonra küçük küçük form verip fırın tepsisine koyun birazda orda mayalansın alt üst 180 derece pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.