
Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- Un(ele yapışır kıvamda)
- Yumurta sarsı pekmez
- Dereotu
- Maydanoz
- Labne peynir
Saçaklı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Bir kaba un maya şeker tuz ek esip biraz karıştıralım .
- Elimizle sonra sıvıları ek edelim .
- Cıvık hafif ele yapışır hamur olacak 10 dakika yoğurun .
- Ne kadar hoş yoğurulursa o kadar hoş olur.
- Ben bu tanımı gece yaptım dolaba attım .
- Sabaha çok hoş mayası gelmişti.
- Sonra küçük küçük form verip fırın tepsisine koyun birazda orda mayalansın alt üst 180 derece pişirin.