Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram küçük doğranmış et
- 2 orta uzunluk domates
- 4-5 adet kırmızı yeşil biber
- 2 adet iri soğan
- Yarım çay bardağı su
- Zeytinyağı
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
Sac Kavurma Tanımı Yapılışı
- Öncelikle eti saça alıp milangazın orta ateşinde yağsız kavuralım, et suyunu salıp çekecek.
- Suyunu düzgünce çekince içine yarım çay bardağı kadar dilerseniz daha fazla da olabilir zeytinyağı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
- Kabuğunu soyup olabildiğince ince kıydığımız domatesi etin üzerine alıp domateste bıraktığı suyunu çekene kadar kavuralım bu etapta suyunu da yavaş yavaş ek edebilirsiniz.
- Domateste suyunu çektikten sonra ince kıydığımız biberleri ek edip bir 3-4 dakika kavurup ince doğranmış soğanı da ekleyelim.
- Bütün gereçleri yeterlice harmanlayalım ve en son ocaktan alacağımızda baharatlarını ekleyelim ve düzgünce karıştırdıktan sonra ocaktan alalım baharatları yanmasın.
- Lokum üzere pişmiş saç kavurma hazır ???? Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.